Ekspresowy andrut krówkowy

Tym razem potrzebujemy 3 składników do wykonania ekspresowego deseru! To idealny przepis, gdy goście pukają do drzwi, a nie mamy ich czym poczęstować. Wykonasz go w trakcie parzenia kawy :) Andrut krówkowy rozpływa się w ustach, jest dziecinnie prosty i mega słodki. Wykonując ten szybki deser pamiętaj, że masa krówkowa rozmacza delikatnie wafle. Jeśli masz natomiast więcej czasu i chciałabyś wynieść andrut na wyższy poziom, to zachęcamy do wykonania WAFELKA KAKAOWEGO.


Składniki:
  • 1/2 puszki gotowej masy krówkowej (200 g)
  • 100 g miękkiego masła
  • 5 wafli bezglutenowych o wymiarach 29 cm x 15cm

Przygotowanie:
  1. Masło i masę krówkową ucieramy mikserem do połączenia składników.
  2. Wafle przekładamy utartą masą krówkową.
  3. Masę wykładamy łyżką, a rozsmarowujemy nożem.
  4. Gotowy andrut obciążamy ciężką książką na kilka minut.
  5. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
  6. Gotowe. Smacznego :)

Ekspresowy andrut krówkowy wafel

andrut waflel bez glutenu o smaku krówki toffi

3 thoughts on “Ekspresowy andrut krówkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website