Sok z cukinii

By nic w kuchni się nie zmarnowało postanowiliśmy wykorzystać wodę odciśniętą z cukinii po jej starciu. Taki „odpad” powstaje podczas przygotowywania placków z cukinii (ale nie solimy cukinii przed odciskaniem soku) lub chleba z cukinii. Sok z cukinii można też równie dobrze uzyskać przy użyciu wyciskarki lub sokowirówki. Niskokaloryczne i bogate w witaminy soki warzywne są przez wiele osób niedoceniane. Czas to zmienić :) Poniższy koktajl z soku z cukinii, pomarańczy i cytryny jest energetyczny i odświeżający.


Składniki:
  • 200 ml soku z cukinii (powstaje po odciśnięciu ok. 400 g startej na małych oczkach cukinii)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sok z 1 pomarańczy
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki mieszamy i podajemy z jedną kostką lodu.
  2. Gotowe. Smacznego :)

sok z cukinii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website