Jajka faszerowane z rzeżuchą

Wielkanocne jaja + wielkanocna rzeżucha = wielkanocne śniadanie. Czy czegoś Wam brakuje w tym równaniu na jaja faszerowane? :)


Składniki:
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanych kiełków rzeżuchy + do dekoracji
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
  2. Jajka kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtka z środka.
  3. Żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z musztardą, majonezem, pokrojoną rzeżuchą oraz doprawiamy do smaku.
  4. Łyżeczką nakładamy farsz do białek jaj.
  5. Jajka dekorujemy kiełkami rzeżuchy.
  6. Gotowe. Smacznego :)

jajka faszerowane z rzeżuchą

jaja wielkanocne faszerowane rzezuchą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website