Jajka faszerowane jarmużem

Jarmuż jest niezwykle ciekawym warzywem i można go wykorzystać w różny sposób. Nasza ostatnia garść jarmużu została wykorzystana do faszerowania jajek. Jeśli poszukujecie inspiracji na wielkanocne jajka, to koniecznie sprawdźcie tę ciekawą propozycję w najbliższe święta wielkanocne :)


Składniki
  • garść liści jarmużu
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 rzodkiewka
  • 1/3 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
  2. Jarmuż myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
  3. Przygotowany jarmuż podsmażamy na patelni z łyżeczką masła i rozgniecionym czosnkiem.
  4. Jajka kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtka z środka.
  5. Żółtka, podsmażony jarmuż, majonez, sól, pieprz mieszamy razem i nakładamy do białek jajka.
  6. Jajka dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką.
  7. Gotowe. Smacznego :)

jajka faszerowane jarmużem

jajka wielkanocne z jarmużem

2 thoughts on “Jajka faszerowane jarmużem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website