Pasta z awokado dla dziecka / niemowlaka.

Pasta z awokado to jeden z najprostszych dodatków do pieczywa. Jest zdrowa i nie wymagająca dużego zaangażowania podczas przygotowania. Taka pasta (bez przypraw) może być tez serwowana niemowlakowi już od 10 miesiąca życia. Nie ukrywam, że została ona przygotowana właśnie specjalnie dla małego bobasa, jednak zasmakowała także dorosłym :) Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie dla małego dziecka, to jest to strzał w dziesiątkę. Taką pastą można też faszerować jajka wielkanocne – przepis tutaj -> jajka faszerowane :)


Składniki:
  • 1 ugotowane żółtko
  • 20 g miąższu dojrzałego awokado
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  1. Żółtko i awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
  2. Gotowe. Smacznego :)

 

pasta z awokado i żóltka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website