Sałatka do dań obiadowych i grillowanych

Składniki:

  • mieszanka sałat
  • 1 pomidor
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek / oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

  1. Mieszankę sałat myjemy, a następnie kładziemy na głębokim sitku, aby nadmiar wody spłynął.
  2. Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki.
  3. Pomidora kroimy w grubą kostkę.
  4. Cebulę dymkę kroimy w drobna kostkę.
  5. Wszystko mieszamy, dodajemy oliwę / olej.
  6. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  7. Gotowe. Smacznego.

Sałatka idealnie pasuje do obiadu, do dań z grilla i jako przekąska między posiłkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website