Surówka z surowego buraka czerwonego i jabłek

Przesilenie wiosenne obfituje w zachorowania. Warto wspomóc swoja odporność i przygotować pełną witamin surówkę z surowych buraków, jabłek i czosnku. Są to najbezpieczniejsze o tej porze warzywa i owoce. Nie polecamy sięgać jeszcze po „sztuczne” pomidory i ogórki 😉 Surówka z surowego buraka jest bardzo dobra i ma piękny kolor. Jeśli poszukujesz inspiracji na surówkę do obiadu, to właśnie ją znalazłaś :)

To prostsza, a równie smaczna wersja tej -> surówki z buraków.


Składniki:
  • 220 g buraka czerwonego
  • 220 g jabłek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  1. Buraki i jabłka trzemy na tarce o małych oczkach lub rozdrabniamy robotem kuchennym.
  2. Dodajemy rozgnieciony czosnek, majonez, musztardę i mieszamy dokładnie.
  3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Gotowe. Smacznego :)

surówka z surowego buraka czerwonego i jabłek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Website